maanantai 26. tammikuuta 2015

Get poaching.

Siitä lähtien kun maailman paras aamiais/lounaskahvila Fingers Crossed aukesi kulmallemme, on aamiaisesta tullut melkeimpä lemppariateriani. Erityinen hitti aamiaisilla on olleet uppomunat, joita olen muutaman viimekuukauden ajan tehnyt kotonakin. Ajattelinkin nyt jakaa tämän pienen helpon aamiaisvinkin: Uppomuna 101.


Monesti blogeissa valitellaan uppomunien keittämisen vaikeutta ja jaetaan mitä kummallisempia niksejä niiden onnistuneeseen valmistamiseen. Milloin tarvitaan mikroa, millon muottia, milloin muovipussia. Muutamat vippaskonstit kokeilleena rohkenen nyt kuitenkin sanoa, että ihan perinteisesti kiehuvaan veteen tipautellen syntyy helpoimmat - ja ehdottomasti parhaan makuiset uppomunat.
 
Homma menee iisisti noudattaen seuraavaa kaavaa: Vesi kiehumaan ja sekaan loraus etikkaa. Alenna lämpöä niin, että vesi porisee rauhallisesti. Riko munat yksi kerrallaan veteen, tipauttaen ne varovaisesti läheltä veden pintaa. Anna porista vielä minuutti. Ota sitten lämpö pois ja jätä munat kuumaan veteen vielä toisiksi 2-4 minuutiksi - oman maun mukaan (mä tykkään eniten 3-4 minuutin munista). Lopuksi valutetaan vesi varovaisesti pois ja nostetaan munat lautaselle. Päälle rouhitaan suola ja pippuri.


Tällä ohjeella ei yksinkertaisesti voi epäonnistua, eikä tosiaan tarvita huimia kokkaustaitoja. Nyt vaan kokeilemaan, jos homma ei vielä ole hallussa - kertokaa mulle jos onnistuu! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...