torstai 15. tammikuuta 2015

New address: London E2

Vaikka 2015 on alkanut muuten tosi kivasti, on mulla ollut koko tän tammikuun alun pieni stressi päällä yhdestä asiasta: Missä hemmetissä me asutaan ens kuusta eteenpäin, kun kotimme on myyty muille? Alkoi olla jo aikakin tehdä asialle jotain.

Niinpä me vietettiin sunnuntai-ilta Gumtreessa neljän tietokoneen voimin sopivia kämppiä raivokkaasti hakien - sitten maanantai-aamu ensin kiinnostavien asuntojen välittäjille soitellen ja sitten näytöissä ravaten. Fillaroitiin ristiin rastiin itä -ja Pohjois-Lontoota kunnes nappasi. Löytyi kaunis asunto, jota halusi kutsua kodiksi, alueelta, joka tuntui omalta ja hintaan, joka oli tarpeeksi edullinen. Istuttiin näytön jälkeen mahdolliseen tulevaan lähipubiin vaihtoehtoja puntaroimaan ja päädyttiin jatkamaan sieltä suoraan välittäjälle satalappusten kera. Onneksi oltiin kuin oltiinkin paikalla ensimmäisiä. Meidän varausmaksu ja tarjous hyväksyttiin ja vihreää valoa seuraavalle vaiheelle, luottotsekille näytettiin. Uusi koti löytyi, yhdessä päivässä.

Nyt taustatsekit on tehty ja muutkin paperityöt pitäisi olla aikalailla kunnossa, ja mikäli kaikki jatkossakin menee niin kuin pitääkin, muutetaan me uuteen kotiin kuun lopussa, muutamaa päivää ennen nykyisestä kodistamme luopumista. Kaikki näyttääkin menneen ihan hyvin, kunhan mitään ikäviä ylläreitä ei nyt tulisi. Muuttokaan ei liene mikään helvetillinen, kun yhä Itä-Lontoossa pysytään ja tällä kertaa on autokin käytössä tuota kahden ja puolen mailin muuttomatkaa varten.

Uusi kaupunginosa on Bethnal Green/Cambridge Heath, ja Hackney vaihtui vähän eteläisempään Tower Hamletsiin - vaikka asuntaan yhäkin melkein Hackneyn rajalla, eli ikävä tuskin tulee! Uusi lähipuisto on suuri kivenheiton päässä oleva Victoria Park, ja rakennuksemme aivan lähellä solisee myös Regentsin kanaali, jonka vartta voi käppäillä vartissa vaikka Broadway Marketille. Ikilemppari Brick Lanekin löytyy aika läheltä. Sijainnin lisäksi olen innoissani itse asunnosta joka on valoisa ja siisti, kylppäristä ei löydy pienintä homepilkkuakaan ja 6:n kerroksen ikkunoista on siistit näkymät. Rakennus itsessään on jättimäinen ruma kerrostalo viiskytluvulta, mutta sekin kelpaa, en ole nimittäin koskaan asunut kunnollisessa Itä-Lontoon towerblockissa!
   

Tämän kämpän löytyminen oli oikeasti ihan onni onnettomuudessa. Toki yhäkin vähän harmittaa rakkaan Shacklewellin kodin jättäminen, mutta nyt oon sentään jo innoissani tulevastakin. Niin paikan sisustaminen, uuteen ympäristöön asettuminen kuin jopa itse muuttokin kutkuttaa jo mahan pohjassa :) Asioilla taitaa tosiaan olla tapana järjestyä.

6 kommenttia:

 1. Onnea uuden kämpän johdosta! :)

  VastaaPoista
 2. Huikeeta, että löysitte kämpän :) Torni ei kyllä tosiaan hivele silmää. Katoin vähän jopa tota rakennetta, joka näyttää kapenevan alaspäin, mutta ehkä se on joku sun linssin jippo! :D Pohjapiirrustus näyttää kivalta ja järkevältä :)

  Kuulostaa kivalta, että siellä voi tammikuussakin pyöräillä. Täällä sataa joka kolmas päivä 10 cm lunta ja kaks päivää välissä sataa vettä... Just kun joululahjaks sain kunnollisen pyöränvalon ja takavilkun!

  Roosa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ei sentään kapene, mutta ruman huvittava on :D Toi on muutenkin aika retro, esim. talon portaissa on sellanen "kuilu" josta näkee aina 14.kerroksesta saakka alas tai toisinpäin. Onneks on kuitenki hissi! Pohjapiirros ja itse kämppä onki sitte tosi paljon mieleen :) Ja juu täällä fillaroidaan iisisti läpi talven - eikä ihmekään kun tässä tammikuussakin on ollut päivä tai kaks +14-15 asteessa. Jäinen tuuli onki sit eri juttu!

   Poista
 3. Jee ihanaa et yks stressinaihe poissa!! <3

  Aino

  VastaaPoista
 4. Jees, niin onkin :)) Mikä huojennus!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...