torstai 8. tammikuuta 2015

Windermere

Meidän joululoman viimeinen uusi etappi oli Lake District (wikipedian mukaan suomeksi näppärästi järviseutu) Cumbriassa. Toistakymmentä järveä boostaava kansallispuisto-alue sijaitsee Luoteis-Englannissa, siis täydellisesti matkamme varrella Edinburghista Pohjois-Walesiin. Me valittiin järvistä pinta-alaltaan suurin, pitkulainen Windermere, jonka varrelle samannimiseen kylään saavuttiin juhaninpäivän iltana.
 
Yövyttiin ensimmäistä kertaa pitkään aikaan kivassa reppureissaajien hostellissa, naurettavan halvassa yksityishuoneessa. Paikassa erikoista oli se, ettei hostellissa ollut lainkaan henkilökuntaa. Sisään pääsi ovessa olevaan numeroon soittamalla ja puhelimitse sisään kirjautumalla - koko homma toimi ainoastaan luottamuksella, rahakin jätettiin kirjekuoressa tallelokeroon. Hatunnosto luottamuksesta reissaajiin, toivottavasti paikalle sattuu vain hyviä tyyppejä!
 
Aamulla herättiin tekemään pieni kävely lähistöllä. Erilaisia trekkejähän tuolla olisi riittänyt, mutta me ehdittiin tällä kertaa turisteilemaan vain pariksi tunniksi. Kiivettiin lähimmälle näköalapaikalle tsekkaamaan Windermere vähän korkeammalta, ja samalla nähtiin myös Englannin korkeimmat, vajaassa kilometrissä nuokkuvat huiput. Onneksi näinkin pienellä vaivalla ja tiukalla aikataululla pääsi ihastelemaan henkeäsalpaavia näköaloja.


Ah. Tässä taas yksi kaunis osa Englantia, jota haluan päästä näkemään vielä lisää!

4 kommenttia:

 1. Vau mitä kuvia! Ihailen kyllä, kun jaksat reissata ympäriinsä, Lontoosta poistuminenkin tuntuu välillä olevan valtavien ponnisteluiden takana.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mä tiedän ton tunteen - täältä on niin vaikee päästä liikkeelle. Mutta sit ku pääsee alkuun, tajuaa kuinka kiva maa Englanti oikeasti on! :)

   Poista
 2. Moikka, löysin sun blogin pari päivää sitten ja oon nyt rohmunnut sen kokonaan ensimmäisestä postauksesta tähän viimeisimpään postaukseen! Ihan mahtava blogi ja ihailen todella sun asennetta elämään ja rohkeutta toteuttaa sun haaveita :) Oon saanu sun blogia lukemalla ihan uusia ajatuksia elämästä ja siitä että tätä elämää todellakin eletään vain itseä varten! Oon nyt toista välivuotta viettämässä ja viime vuonna olinkin pidemmän ajan au pairina Lontoossa, mutta haluaisin kovasti lähteä jonnekin ulkomaille ihan töihin/opiskeleen tai vaan näkeen maailmaa. Ja sun blogista oon todellakin saanut rohkeutta ajatella asiaa realistisemmin, eikä vaan kaukaisena unelmana, joka ehkä joskus siintää tulevaisuudessa eikä kuitenkaan koskaan toteudu!
  Reissuinto on vaan kasvanu, kun on lukenu sun mielettöän upeista reissuista ja katsellu niitä mahtavia maisemakuvia eri puolilta maailmaa :)
  Kiitos blogista ja varmasti jään seurailemaan jatkossakin uusia postauksia odotellen! :) Mukavaa vuoden alkua ja onnea tän vuoden kaikkiin haasteisiin ja seikkailuihin, sun suunnitelmat ainakin kuulostaa hyvältä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jättijättisuuri kiitos ihanasta kommentista Sonja! Ihan mieletöntä kuulla että oot inspiroitunut ja saanut tästä blogista rohkaisua tulevaisuuden suunnitelmiin :) Rispektiä myös koko blogin kahlaamisesta läpi, sun kommentti sai mut muistamaan miksi näitä juttuja netissä jaan. Toivon sulle paljon onnea tuleviin reissuihin ja minne ikinä lähdetkin! Tuu ihmeessä kommentoimaan sitten jonkun ajan päästä ja kerro että mitä päätit lähteä tekemään. Mä oon ainakin jo tulevan kevään/kesän uusista jutuista niiiin innoissani, vaikka siihen vielä joitakin kuukausia aikaa onkin - siihen asti kuitenkin nauttien elämästä täysillä täällä Lontoossa:) x

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...