lauantai 21. maaliskuuta 2015

Kevätinspiraatiota + vaatepohdintaa

Järjestelin juuri vaatekaappini, ja laskeskelin samalla, että sitten viime kesän elokuun, vaate/kenkä/asuste-ostoksia on mulla kertynyt vain seitsemän; Niken Air Maxit, Vansin perustennarit, t-paita Asokselta, Rainsin bomber-mallinen sadetakki, Monkin printtipusakka, cropattu t-paita Primarkista ja American Apparelin leggingsit. Näihin on huvennut about kaksi sataa puntaa, eli vajaa kolmekymppiä kuussa, mikä ei ole paha kun ostosten joukossa on kenkiä ja takkeja. Paras juttu kuitenkin on se, että jokainen on ollut rakastettu ostos ja kovassa käytössä!

Tämän tajuttuani voin onnekseni vihdoin hyvällä omallatunnolla todeta, että kaupoilla roikkuminen ja shoppailu on mulle taaksejäänyttä elämää, ja että shoppailu käy nykyään todella harvoin edes mielessä. Suurinpana motiivina tässä tietty on rahan säästö ja se, että on turha ostaa tavaraa joka pitää sitten kohta kuitenkin säilöä jonnekin, kun vaan ne tärkeimmät ja tarpeellisimmat lähtee matkaan. Silti oma tyyli on yhä mulle tärkeä. Sitä vaan pitää koittaa toteuttaa sillä kaikella mitä jo on, ja no, katsella vaan. Välillä tulee leikittyä mielessään muotitoimittajaa ja kaappailtua netistä asukokonaisuuksia tyyli-inspiraatioksi. Erityisen kauniita kollaaseja syntyy näin keväisin, kun tarjolla on paljon kauniita värejä ja printtejä, eli ihan mun tyylisiä juttuja!
 
Tässä siis keräilemääni kevät/kesätyyli inspiraatiota: sellaisia juttuja, jotka luultavasti eksyisi ostoskoriin jos uutta olisin tällä hetkellä hankkimassa. Lähes kaikki on eri sivuilta poimittu ja vielä eri päivinä, mutta sattumalta sopikin mun mielestä huippuhyvin yhteen. Tältä mä haluaisin tänä keväänä näyttää!


Kuvat: The Other Stories, Missguided, Vans, Adidas, Esprit, H&M, Lindex, Asos

Jos jotain muuten ärsyttää, etten linkkaa tuotteita suoraan sivustoille mistä ne voi ostaa, niin syy simppeli: en halua tehdä siitä liian iisiä niin, että täysin impulsi- tai hukkaostoksia tehtäisiin kannustamani (toki asia olisi eri, jos vaatteista bloggaus olisi työni). Kauniita vaatteita kollaaseissa katsellessa saattaa moni innostua vähän liikaakin, ja päätyä klikkailemaan kotiin vähän kaikkea, joka blogissa näytti kivalta - siksi koitan pitää suorat linkit minimissä. Niin, että jos joku oikeasti rakastuu johonkin vaatekappaleeseen, jaksaa nähdä vähän vaivaa sen löytämiseen ja vaikka kysyä, miltä sivulta se on, ja hakea sitten vaate nettipaupasta tutkien samalla muut samantyyliset vaihtoehdot. Vaatekaapissa todellakin vähemmän määrällisesti on enemmän, ja mun mielestä extra-harkinta on must. Toinen idea on tulostaa netistä kollaaseja inspiraatioksi, kun lähtee vaikka charity/2nd hand/kirppis shoppailemaan, ja etsiä samantyylisiä asioita käytettynä. Nykypäivän fashionistoilla menee vaatteet niin nopeasti kiertoon, ettei yhtään kannata aliarvioida 2nd handia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...