keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Alkuvuoden parhaat

Hyvää aprillipäivää! Kreisiä, että tätä vuotta on jo neljännes takana! Sen kunniaksi kokosin yhteen joitain maininnanarvoisia juttuja sekä sekalaisen kokoelman kuvia näiltä tammi-helmi-maaliskuulta. Kuvien perusteella tosin näyttää siltä, että täällä vaan aurinko paistaa ja ilta toisensa jälkeen nautitaan kauniista auringonlaskuista, mutta tosiasiassa kunnon alkukevään koiranilmaa ollaan saatu kiitettävästi sitäkin. Niinä päivinä mä en juuri poistu kotoa, myrskytuuli vaan humisee kutoskerroksessa. Muuten alkuvuosi on kyllä ollut kiva ja tuonut mukanaan muutaman positiivisen asian ja muutoksen, kuten uuteen asuntoon muutto ja liikunnan aloittaminen.

Näiden lisäksi alkuvuoden kohokohtiin kuuluu..


Mun eka futismatsi

Saatiin Tammikuussa Ryanin työpaikalta liput katsomaan Arsenalin ja Stoken välistä jalkapallomatsia Arsenalin kotistadiumilla, Pohjois-Lontoossa. Saatiin seurata peliä ihan aitio paikoilta, keskiparven ensimmäiseltä riviltä. Peli ei tosin ollut siinä mielessä kovin jännittävä, että Lontoon pojat rökitti Stokeyn muistaakseni 3-0. Kyseessä oli kuitenkin mun elämän ensimmäinen kunnollinen live-futismatsi, eli nautin tunnelmasta joka tapauksessa!


Aamiainen Dishoomissa
Dishoom Shoreditchissa on yks mun lemppariravintoloita Lontoossa - kyseessä on vähän erilainen, moderni Intialainen "Bombay cafe". Paikka on tosi tunnelmallinen, ruoka mieletöntä (aika tulista!) ja koska mun kaverit on siellä töissä, saadaan välillä käydä ruokailemassa puoleen hintaan tai jopa maksutta, kuten tuossa yksi aamu. Käytiin nauttimassa pienellä porukalla Dishoomin aamiais-naanit, lassit ja drinkit, eikä olisi päivä voinut paremmin alkaa. Harvoin lähtee aamu käyntiin mausteilla ja ginillä, mutta loistavasti toimi.


Minireissu Brightoniin

Helmikuun alussa me pyörähdettiin viiden hengen porukalla Brightonissa, Friend Withinin keikalla. Junailtiin kaupunkiin jo aamupäivästä nauttimaan Brightonin mahtavasta ravintoloiden, pubien (Lion & Lobster!) ja baarien kirjosta ja yövyttiin pienessä super-edullisessa hotellissa Kemp Townissa, joka on yks mun lempparialueita Brightonissa. Itse keikka oli Audiossa, joka taasen on yksi parhaista clubeista mun mielestä. Huiput 24 tuntia rennossa ja lämpimässä tunnelmassa - jäätävästä tuulesta ja kylmyydestä huolimatta.


Parempi ruoka ja uusi lähikauppa

Meidän ihan kodin lähellä ei varsinaisesti ole yhtään suurta ruokakauppaa, vain pienempiä marketteja, mutta about 8 minuutin fillarimatkan päässä on Hackneyn Lidl... ja musta on tullut nyt parissa kuukaudessa ihan hillitön fani. Täällä Englannissahan ruoka on tosiaan kaupoissa Suomea edullisempaa, eli ei pahan hintaista tavallisissa supermarketeissakaan - mutta Lidlissä,kuten Suomessakin, on se vielä muitakin kauppoja halvempaa. Toisin sanoen voi ostaa jättimäärät safkaa 15-20 punnalla, sisältäen tuoreita (ja hyvälaatuisia) vihanneksia, salaatteja, eksoottisiakin hedelmiä, kanaa, maitotuotteita... Ihan samoja peruselementtejä ja raaka-aineita, kuin muuallakin, mutta lompakko kiittää. On tullut syötyä tosi hyvin viime aikoina!


Brixtonin ruokamarkkinat

Etelä-Lontoon Brixton on yks mun lemppari-alueita Itä-Lontoon ulkopuolisesta Lontoosta. Suurin syy tähän on Brixtonista löytyvät mahtavat kauppahallimaiset ruokamarkkinat, Brixton Village & Market Row. Niiden korkeiden kaarikäytävien sisään mahtuu kymmeniä mahtavia ravintoloita, baareja ja kauppoja - herkkuja ihan laidasta laitaan: Karibialaista, Meksikolaista, itämaisia keittiöitä, burgereita... Paikka on lähinnä lontoolaisten suosiossa, eikä turistien vallassa kuten vaikka tukkoinen Borough Market, josta tosin tykkään siitäkin. Ollaan tämän vuoden puolella käyty Brixtonissa jo pariin kertaan, ja uusi kerta on jo suunnitteilla!

Ensimmäiset Warm Showers -sohvasurffaajat

Warm Showers on aika samantyyppinen palvelu kuin Couch Surfing, mutta erityisesti pyörällä matkaansa taittaville tarkoitettu sivusto jolla voi hakea ja tarjota yöpymispaikkaa (ja lämmintä suihkua). Nyt kun meillä on kämpässä olohuone ja olohuoneessa massiivinen sängyksi aukeava sohva, päätettiin liittyä sivustolle. Ensimmäinen vieras saatiin kylään heti muutaman päivän kuluttua; Bathista kotoisin oleva vastavalmistunut poika, joka oli suuntaamassa Espanjaan. Me kokattiin pasta bologneset ja höpötettiin vaikka mistä, ja jo aamulla lähti hän jatkamaan. Pari viikkoa sitten hostattiin kahta ranskalaista tyttöä, jotka sai heti ensimmäisenä iltana vähän makua Itä-Lontoosta kun mentiin porukalla kavereiden kotibileisiin. Toivottavasti saadaan majoittaa Lontoossa vielä montaa huippua tyyppiä, sekä vastaanottaa samaa vieraanvaraisuutta sitten, kun itse ollaan reissussa :)

Seuraava neljännes onkin mun toistaiseksi viimeinen Lontoossa! Takana reilu 42 kuukautta lontoolaisena, edessä enää vähän päälle kolme. 14 viikkoa ja viikonloppua, joista niistäkin osa tulee kulumaan muualla; Olen tulossa Suomeen loppukeväästä/alkukesästä, tämän kuun lopulla käyn Ruotsissa kaverini luona, ja nyt tänä iltana me lähdetään porukalla roadtripille kohti Berliiniä. Olen tästä niin innoissani, että työn teosta ei meinaa enää tulla mitään. Aivan mun tyyliseltä paikalta vaikuttava Berliini on ollut reissu-listan kärjessä jo muutaman vuoden, ja pääsen myös vihdoin näkemään rakasta saksalaista kaveriani, ensimmäistä kertaa sitten kesän 2011 Ranskassa. Berliini-juttuja siis luvassa seuraavaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...