maanantai 13. huhtikuuta 2015

Berliiniin jäi sydän

Musta tuntuu henkeen ja vereen Itä-Lontoolaisena vähän petturimaiselta sanoa näin parin päivän loman seurauksena, mutta pakko silti kertoa: Berliini vei kolmessa reilu viikko sitten vietetyssä päivässä mun sydämen ja sitä on vaikea olla ajattelematta. Älkää ymmärtäkö väärin, Lontoo on ja tulee aina olemaan aivan mieletön kaupunki, Itä-Lontoo aivan erityisesti. Täällä on paljon mahtavia asioita ja paikkoja joita tulen ikävöimään kun täältä lähden: Hackney, Bethnal Green, Dalston, Shoreditch, Haggerston, Stokey, Brixton... London Fields, Victoria park ja kanaalin varret, kaikki ihanat kuppilat ja aamiaispaikat ja markkinat ja baarit, tämän kaupunginosan groovi. Tää on ihan mun kaupunki.

Kolme päivää Berliinissä kuitenkin muistutti, että groovaa sitä muuallakin. Ja tajusin, kuinka kauan mä oon asunut jo Lontoossa - yli kolme ja puoli vuotta! Berliini tuntui freesiltä, erilaiselta, seikkailulta. Berliinissä oli Lontooseen verrattuna niin edullista. Ja vaikka Lontoon yöelämä on vertaansa vailla, oli Berliini ihan omassa luokassaan. Kaupungeissa on toisaalta paljon samaa, mutta myös paljon erilaista. Voin rehellisesti sanoa, että ellei meillä olisi reissusuunnitelmia, alkaisin varmasti valmistelemaan muuttoa Berliiniin täksi kesäksi. Muutama kuukautta olisi ainakin alkuun sopiva aika tutustua kunnolla kaupunkiin ja oppia saksan alkeet, ilman, että pitäisi ihan hirveästi alkaa kielen oppimisesta stressaamaan. Mutta ei se onneksi sieltä katoa. Tämän haaveen voi onneksi halutessaan laittaa toteutukseen vähän myöhemmälläkin, sitten, kun takaisin Eurooppaan muutto on ajankohtaista!

Tässä pieni kuvapläjäys - tosin sanotaan heti alkuun, että nämä kuvat ei oikeasti kerro meidän reissusta kuin pienen osan. Kamera ei ollut kokoaikaa matkassa, eikä kaikista siisteimmissä paikoissa valokuvaus ollut edes sallittua. Paljon muurikuvia siis luvassa ;)


Ja sitten paluumatkalle Saksan halki sekä Alankomaiden, Belgian ja Ranskan kautta Calaisiin, jossa ajettiin auto Englannin kanaalin ali ajavaan junaan. Vaikka oltiin yhden päivän aikana viidessä eri maassa, kävi maanvaihto lähinnä ilmi kielten vaihdellessa tienvarsikylteissä!

Lopuksi vielä pari vinkkiä kehiin ensikertalaiselta, eli parhaat jutut Berliinissä mun mini-visiitin perusteella: Alueista Friedrichshain (jossa meidän hostelli sijaitsi) ja Kreuzberg, Baareista/klubeista Sisyphos ja Kater Blau, ruokapaikoista superedullinen Naan, fiiliksistä Berghainin kuuluisan ovimiehen Svenin myöntävän nyökkäyksen jälkeinen euforia, nähtävyyksistä East Side Gallery, shoteista Berliner Luft ja juomista Club Mate (teepohjainen energiajuoma, joka maistuu aivan kuivatetuille luumuille!). Reissun ainoa huono puoli oli sen ajan Saksassa vallinnut talvinen sää: pääsiäisviikonloppuna oli Berliinissä ihan superkylmä! Tai no, päivisin oli vielä jees, mutta öisin tippui asteet hyiseen nollaan. Ja jos sen voi huonoksi puoleksi laskea, niin se myös vähän ärsyttää, etten millään nyt saa paikkaa mielestäni. Ens kuuksi saisi Lontoosta lentoja vielä kahdellakympillä ja majoituksenkin voisin uudella kertaa saada ilmaiseksi, joten voi olla että uusi mini-budjetin reissu on pakko mahduttaa toukokuulle.

Berliini ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...