torstai 16. huhtikuuta 2015

Kuvia kodista

Nyt uteliaat ruutujen taakse, on kotiesittelyn vuoro! Edellisen asuntomme tapaan on tää meidän nykyinen koti suht hyvin kunnostettu ex-council flat, reippaat puoli vuosisataa vanhassa tower blockissa osana kuuden kerrostalon estatea. Meillä on kaksi makuuhuonetta, olohuone, pieni keittiö, kylppäri ja eteinen - pohjapiirros löytyy tästä postauksesta. Neliöitä on muistaakseni 62, ja tilaa tuntuu riittävän. Meitä asujiahan on yhteensä neljä, tosin viikonpäivinä vain kolme, kun Ryan on Lontoon ulkopuolella töissä. Meidän huonekin on reilusti aiempaa suurempi, melkein muinoisen Greenwichin mini-yksiöni kokoinen. Asunto tuntuu isolta, koska olen loppupeleissä täällä eniten yksin (työskentelen paljon kotoa käsin kämppisten taas ollessa pitkiä päiviä töissä).

Oon napsinut kuvia pitkin viikkoja, lähinnä itselleni muistoksi. Siksi ne ei ole täydellisiä, vaikka suurimmat sotkut toki saa rajaamalla aika helposti pois. Kai näistä saa kuitenkin suht realistisen kuvan.

  
Näkymä ulko-ovelta. Jotenkin kummallisella tavalla rakastan tätä meidän estatea!
 
 
Eteisen kirjahylly on meidän kodin sydän. Kirjat on musta helpoin ja kodikkain sisustuselementti!
 
 
Mulla on huoneessa ihanan tilava ja toimiva vaatekaappi. Sen siistinä pitäminen on nykyään muutenkin helpompaa, kun vaatetta on paljon vähemmän kuin ennen ja yli puolet vaatteista mahtuu roikkumaan henkareihin.
 
 
Joitain council-flat-aikojen jäänteitä on täällä vielä jäljellä, esimerkiksi tämä meidän ihana, täysin historiallisen näköinen ovipuhelin, jossa on jopa pieni todella huonolaatuinen ruutu, josta näkee soittajan alakerrassa. Tai näkisi, jos puhelin toimisi - kapistus ei ole elähtänytkään muutamaa päivää muuton jälkeen, ja sen korjaus on joku maailman pitkällisin prosessi...
 
 
Rakastan sitä, että sekä kylppärin, olohuoneen että keittiön ikkunat on länteen päin. Upeista auringonlaskuista saadaan rehellisesti sanottuna nauttia useimpina iltoina viikossa! Monesti vaikka päivä olisikin ollut pilvinen, tuntuu silti että iltaisin pilvet jotenkin vaistonomaisesti joko kaikkoaa tai järjestäytyy kauniisti auringonlaskua varten. Silloin kämpässä on niin ihana tunnelma.
 
 
Keittiöstä löytyy kaasuhella, joka tuotti alkuun aikamoisia pelkoreaktiota, mutta nyt sen kanssa kokkaamiseen on onneksi jo tottunut.
 
 
Vuokraemäntä tarjosi meille uudet sängyt, mutta muuten lähes kaikki huonekalut kämpässä on ulkoa löydetty tai pikkurahalla käytettynä ostettu. Mulla kävi tosi hyvä tsägä kun löysin kaiken tarvitsemani omaan huoneeseen ilmaiseksi; valkoisen tuolin lisätasoksi sekä suloisen yöpöydän ja peilin.
 
 
Oon alkanut viimeviikkoina käyttämään aika paljon portaita - ihan parasta hyötyliikuntaa. Voi olla että laitan hissin boikottiin kokonaan, tai alan juoksemaan pelkän meidän kutoskerroksen sijasta treeninä aina huipulle 14 -kerrokseen saakka.
 
 
En mä paljon enempää väliaikais-kodilta voisi toivoa. Tää on mun mielestä todella symppis asunto, josta saisi kunnolla sisustamalla vaikka kuinka upean. Sijaintikin on täysi kymppi! Ainut juttu minkä vaihtaisin heti, jos tämä koti olisi omani, olisi makuuhuoneiden harmaat kokolattiamatot. Niiden päällä on kyllä mukava kävellä paljain varpain, mutta mä olen loppupeleissä sen verran esteetikko, että ottaisin mieluummin kaikkiin huoneisiin eteisen ja olohuoneen tapaan lämpimänruskean puujäljitelmälattian. Mutta hei, parissa aika karmaisevassakin asuntonäytössä Lontoossa käyneenä en todellakaan valita. Mä viihdyn täällä ihan mielettömän hyvin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...