maanantai 22. kesäkuuta 2015

London to Australia.

Mua jännittää aika tavattomasti vihdoin kertoa mun seuraavasta, ihan pian starttaavasta uudesta elämänvaiheestani täällä blogissa. Tätä on leivottu viimeisen kahden ja puolen vuoden ajan; aluksi lähdön piti olla viime lokakuussa, sitten tänä keväänä ja nyt viimein päästään nostamaan kytkintä heinäkuun alussa. Tästä on haaveiltu, tätä on jännitetty ja tätä varten on säästetty rahaa - moninkertaisesti enemmän, kuin mihinkään muuhun aiemmin. Kyseessä on myös syy siihen, miksi en ole matkannut Euroopan ulkopuolelle sitten kesän 2012 ja enemmänkin lähiseutumatkaillut. Nyt ollaan kuitenkin niin lähellä h-hetkeä, että uskallan vihdoin sanoa parivuotisen unelmani ääneen: Minä ja Ryan lähdetään kahden viikon päästä isolle reissulle, kulkupeleinä polkupyörät, määränpäänä Australia. Me halutaan pyöräillä Australiaan.
 
Reissu starttaa 6.7 täältä Lontoosta; ensin me suunnataan satamaan ja sieltä laivalla Hollantiin, josta lähdetään ylittämään Eurooppaa. Muita deadlineja meillä ei tällä hetkellä ole, paitsi Outlook -festarit Kroatiassa, joille pitäisi ehtiä syyskuun alkuun mennessä. Muuten reissu saakin kestää: kun duunit ja kämppä on irtisanottu, voidaan me olla matkassa niin kauan kuin rahaa ja intoa riittää. Näillä näkymin todennäköisimmin noin puolitoista vuotta, jonka jälkeen me varmaan jäädään Australiaan töihin vuodeksi, kunhan nyt ensin sinne saakka päästään ja Working Holiday työviisumin kanssa natsaisi.

 
Ironisesti lähdön jo häämöttäessä, mulla on taas vaihteeksi joku Lontoo-rakkauskausi päällä. Katselen kaikkea kuin sellaisten vaaleanpunaisten lasien läpi: kaikki on niin hyvin ja Lontoo ihana paikka asua. Lontoon jättämisen järkevyydenhän moni varmaan kyseenalaistaakin: miksi ihmeessä jättää kiva koti ja mahtava asuinalue, ja ryhtyä kodittomaksi? Miksi lähteä sivistyksen parista luonnon helmaan, kaiken armoille? Miksi jättää työt, kaverit ja kaikin puolin jees elämä taakse kaupungissa, jossa elämisestä niin moni haaveilee? Onko tässä mitään järkeä?
 
En tiedä. Mutta sen tiedän, että jos jään mukavuusalueelleeni, jää paljon kokematta. Tiedän myös, etten vielä toistaiseksi ole katunut mitään tekemääni. Sen sijaan kadun kyllä muutamaa juttua, jonka olen aikanaan jättänyt tekemättä. Mun mielestä unelmia ei ikinä pidä siirtää. Ei meillä kellään pitäisi olla varaa jättää haaveitaan toteuttamatta, jos siihen on hyvä tilaisuus - uutta ei aina tule. Nyt mulla on koulut tähän hätään käyty, rahaa säästetty ja "urani" on hädin tuskin alkanut. Mulla on vapaus; ei lapsia, lemmikkejä tai asuntolainaa - toisin kuin ehkä muutaman vuoden päästä. On vain tuo toinen puoliskoni, jolla on sama haave. Ja tärkeimpänä se palava halu ja tunne, että mun pitää lähteä ja tehdä tää just nyt. Tai edes yrittää. Ensimmäisen tatuointini hengessä: Miksi ei?
 
Yksi juttu vielä: Tämä reissu tehdään itseä varten, ja siksi pidätänkin oikeuden muuttaa suunnitelmia milloin vain jos näin halutaan tehdä. Voi hyvin olla että syystä tai toisesta jäädään puoleen matkaan tai päädytään lastaamaan pyörämme juniin aika ajoin. On mahdollista että suunnitelmat tekee täyskäännöksen, jos tätä maailmaa ja tiettyjä epävakaampia aluieita järistellään oikein kunnolla. Ehkä lennetäänkin fillaroimaan jonnekin ihan muualle kesken kaiken. Englantiin tuskin kuitenkaan ollaan vähään aikaan palaamassa, kävi miten kävi. Sehän tässä jännittävintä onkin, ettei tiedä mitä  tulee tapahtumaan, kenet tavataan ja minne me lopulta päädytään. Matkan tarkoitus ei ole määränpää, vain seikkailu itsessään.
 
Lontoo-postaukset tulee siis pian päättymään, mutta toivon, että te seuraatte mua innolla uuteen elämänvaiheeseeni. Blogijutut on jääneet aivan liian viimetippaan, enkä vielä olekaan ihan varma että miten ja minne kirjoittelen matkalta. Ehkä tänne, mutta luultavasti myös jonnekin muualle. Kerron tästä ja mahdollisesta uudesta blogista lähipäivinä lisää, kunhan saan kaiken järjesteltyä :)
 
Iik, nyt siitä tuli blogi-virallista.

2 kommenttia:

  1. Mahtavin juttu minkä oon vähään aikaan kuullut!! Kuulostaa mielettömän siistiltä suunnitelmalta!
    Mä en ihan ymmärtänyt miksi olisi parempi ja järkevämpi jäädä Lontooseen! Kuka hullu vastustaa seikkailua, matkustamista ja uusien paikkojen näkemistä ja kokemusten hankkimista!!!

    Oikein paljon onnea teille reissuun! Jännittävää kun siitä voi tulla mitä vain :)

    VastaaPoista
  2. Moikka ja kiitos! Kyllä tää kulunut 20 päivää on vaan varmistanut, että päätös oli oikea. Lontoossa elämä oli tosi jees ja aikamoista seikkailua välillä vähän sekin, mutta nyt on ihan toisenlaisten seikkailujen aika:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...