keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Lontoon parhaat

Mulla on vain vajaa kolme viikkoa jäljellä Lontoolaisena. Haluaisinkin nyt jakaa muutaman viimehetken Lontoo-vinkin, koska uskaltaisin väittää olevani aika hyvin perillä siitä, missä täällä kannattaa napata purtavaa tai viettää iltaa. Vinkkini tosin sijoittuu enimmäkseen Itä-Lontoon alueelle, mutta on tässä muutama muukin ehdotus! Ja uskokaa kun sanon, että jokainen suosituksista tulee suoraan sydämestä - monissa näistä olen viihtynyt kerta toisensa jälkeen, ja siksi niitä uskallankin melko suurella luottamuksella kehua. Joten pidemmittä puheitta, tässä mun Lontoon lempparit:

Ravintoloita

Floyds (Shacklewell) viihtyisään illanviettoon huippuruoan parissa, Wahaca (Southbank etc.) mutkattomaan mutta maukkaaseen meksikolaiseen "pikaruokaan", The Bird (Shoreditch) free-range kanavohveleihin, E Pellicci (Bethnal Green) kotitekoiseen italialaiseen lohturuokaan pikkurahalla, Dishoom (Shoreditch, Kings Cross) trendikkääseen intialaiseen ja cocktaileihin itä-Lontoon twistillä, The Japanese Canteen (Bethnal Green) idän herkkuihin, Vantra Vitao (Oxford Street) maukkaaseen ja monimuotoiseen suoperfood-buffettiin, The Approach Tavern (Bethnal Green) loistavaan pubiruokaan ja SushiSamba (Liverpool Street) melko hinnakkaaseen mutta sen arvoiseen japanilais-brasilialaiseen fusion-ruokailukokemukseen.  


Pikaruokaa

Smack Deli (Oxford Street) mielettömiin hummeri-hodareihin, Voodoo Rays (Dalston) öisiin pitsa-slaisseihin ja vierekkäin Brick Lanella sijaitsevat maineikkaat Bagel Bake ja Bagel Shop superedulliseen mutta hyvään bagelmättöön.


Kahviloita
 
Fingers Crossed (Shacklewell) taivaallisen hyviin aamiaisiin, brunsseihin ja lounaisiin, Vintage Emporium (Bacon Street) kodikkaan lämpöisiin kahvitteluhetkiin, Look mum no hands! (Old Street/Hackney) fillarikansan lounas/kahvitaukoihin, Kahaila (Brick Lane) unelmahyviin kakkupaloihin, Hackney Bureau (Mare Street) alusta asti tehtyihin brunsseihin ja aamiaisiin ja Cafe 1001 (Brick Lane) yleiseen hengailuun.


Baareja & Pubeja

Dalston Rooftop Park (Dalston) kattoterassikeleille, Passing Clouds (Haggerston) maailmanmusiikkiin, rentoon menoon ja reggae jammaus-sessioihin, Number90 (Hackney Wick) "muutamille" erityisesti kesällä, The Sun Tavern (Bethnal Green) loistaviin drinkkeihin ja paikallisiin hanajuomiin, Ruby's (Dalston) maailman parhaisiin cocktaileihin, Pub on the Park (London Fields) terdehengailuun, The Ridley Road Market Bar (Dalston) rentoihin bileisiin, The Prospect of Whitby (Wapping) peri-englantilaiseen historialliseen pubeiluun ja hyvään ruokaan, Bussey Building (Peckham) erilaisiin musiikkitapahtumiin ja Netil 360 (London Fields) kattoterassibailuihin.


Klubeja

Lightbox (Vauxhall) aamutuntien kreisibailaukseen, uusi tulokas Steelyard (City) tech-house reiveihin, Fabric (Farringdon) Lontoon ehkä parhaaseen soundsystemiin ja house-musiikkiin, Corsica Studios (Elephant & Castle) ug-bileisiin, jotka jatkuvat sunnuntaihin aina kolmeen iltapäivällä ja Oval Space (Cambridge Heath) tekno-bailaukseen ja erilaisiin tapahtumiin.


Tapahtumia/markkinoita

Street Feast (Dalston+muualla) tunnelmalliseen ja kuhisevaan illanviettoon kera toinen toistaan houkuttelevempien katuruokakojujen, Brixton Village Market (Brixton) karibialaisiin ja maailman makuihin, Netil Market (Hackney) rentoon kesähengailuun, Night Tales (Old Street) talvikarkeloihin kera lämpimien juomien, Broadway Market (London Fields) ruokakokeiluihin ja kesäiseen hengaukseen, Fairground (Haggerston) iltoihin hyvän katuruoan, juoman ja musiikin parissa, Borough Market (London Bridge) Lontoon kuuluisimpiin ruokamarkkinoihin ja Village Green Market (Hackney Downs) kiireettömään sunnuntai-päivään.

 
Listasta varmaan unohtui paljon - ja uusia lemppareita löytyy koko ajan! Sehän Lontoossa juuri niin mahtavaa onkin. Aina, siis ihan joka ikinen päivä voi löytää jotain uutta ja mahtavaa. Usein vielä ihan nurkan takaa :) Klisee, tiedän. Mutta niin totta!

2 kommenttia:

  1. oliko sulla blogia kun olit vaihdossa austaliassa? jos oli niin voitko pistää linkin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka, mietin hetken että kehtaanko laittaa tätä linkkiä näihin teinivuosien noloihin kirjoituksiin, mutta antaa nyt mennä... Tämä ensimmäinen blogini on siis livejournalissa ja se oli enemmänkin tekemisistä kavereille/sukulaisille kirjoittelua kuin varsinaista bloggaamista! http://eerikaa.livejournal.com/

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...